Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå kommer Nokias videomobil

Nokia 3650 er enda mer avansert enn toppmodellen 7650. Like vel skal den koste mindre enn forgjengeren lover Nokia.

Nokia 3650 har samme skjerm og samme brukergrensesnitt som Nokia 7650. Men i stedet for å skjule tastaturet i en skuff har Nokia valgt å plassere dem i en sirkel under skjermen. Det spesielle utseendet kombinert med plasseringen av navigasjonsknappene gjør at dette peker seg ut som en mobiltelefon for et yngre publikum enn det 7650 var ment for.

Spill

Utformingen egner seg godt for spill, men er vanskelig å venne seg til om du er vant til å tekste mye. Det er selvsagt bare et spørsmål om trening, og de som synes dette er et kult design lar seg neppe stoppe av den slags.

Presser ned prisen

Denne telefonen er ikke først og fremst ment for direktører med fete lommebøker. Skal det bli en spill- og meldingstelefon for et yngre publikum må prisen ned. Det vet Nokia, som hevder telefonen ikke skal koste mer enn mellom 3.500 og 4.000 kroner, mens nettsteder vi har sjekket sier de vil ta like i overkant av 4.000 kroner. Til sammenligning koster 7650 i dag rundt 4.400 uten abonnement.

Video

Det er gjort flere forbedringer på 3650 i forhold til 7650. En ting er at den har fått en bedre linse, men den kan også ta opp videosnutter du kan sende som MMS. En annen stor forbedringen ligger i minnekapasiteten. Mens 7650 bare ga deg drøyt 3 MB med lagringsplass har 3650 4 MB og mulighet for minneutvidelse ved hjelp av flashkort..

Også bluetoothprotokollen er skiftet ut, og Nokia 3650 kan benyttes sammen med trådløse handsfree-løsninger.

Telefonen ble sendt ut til pressen i dag, og vi kommer tilbake med en større test senere.

Stikkord: Mobil