Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AOL med Kazaa-killer

AOL har lansert MusicNet tjenesten med ambisjoner om å få medlemmene til å betale for nedlastbar musikk.

MusicNet
Det er ikke første gang noen prøver å lansere en slik tjeneste. Pressplay fra Vivendi Universal og Sony Music Entertainment har allerede eksistert en god stund.

Allikevel tror AOL at de har en god sjanse til suksess med tjenesten. Blant annet fordi de allerede har over 30 millioner brukere i sitt system.

Abonnement

De som benytter seg av MusicNet vil ha tilgang til 250.000 sanger fra store og små plateselskaper.

Den første måneden lover AOL at man skal få ubegrenset nedlasting og streaming uten å betale for det. Etter den første måneden må man velge hvilket abonnement man vil ha.

Basisabonnementet koster 30 kroner pr. måned og lar deg laste ned 20 filer og streame 20 filer. Standardabonnementet gir ubegrensede nedlastinger og streaming til 65 kroner. Skal du brenne musikken over på CD-plater må du punge ut 130 kroner for premiumtjenesten. Da kan du brenne 10 sanger over på CD hver måned.

Senere vil det komme et fjerde abonnement som lar deg plukke og mikse sanger for brenning, hvor du betaler for antallet nedlastede sanger.

Konkurranse

MusicNet og AOL har med seg Bertelsmann, EMI og RealNetworks på laget for tjenesten. Faktisk har MusicNet vært tilgjengelig en stund gjennom RealNetworks uten særlig hell.

Den største konkurrenten er uansett P2P nettverkene som er helt gratis, men illegale. AOL mener at det er grunn til å tro at brukerne vil betale for tjenesten for å oppnå maks båndbredde, maks kvalitet, kun komplette sanger og garantert virusfri filer.

Stikkord: internett