Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Google går for Blogger

Verdens mest kjente søkeselskap viser sterk interesse for Blogger-kulturen ved å gå til innkjøp av pionerselskapet Pyra Labs.

Blogger
Pyra Labs står blant annet bak nettstedet Blogger.com, og kan skryte av over én million registrerte brukere av sin Blogger-programvare.

Blogging er en form for grasrotspublisering på nettet, hvor tanken er at man skal gjøre det enkelt for alle å få sagt det de vil, til alle som måtte gidde å høre på («Push-button publishing for the people»).

Du kan lese mer om Blogge-fenomenet HER.

Blog-søk på Google?

Adm. direktør i Pyra Labs Evan Williams sier til Wired News at en av de desidert største attraksjonene ved jobbe for Google er den svært romslige lunsjmenyen i selskapets kantine i hovedkvartere i California. Han innrømmet forsåvidt også at tilgangen på de mange kreative menneskene og det teknologisk svært oppegående arbeidsmiljøet også telte positivt.

Google har de siste årene utvidet sitt tjenestetilbud fra vanlig websøk til også å inkludere shopping-spesifikk søking, bildesøk, og nyhetsgrupper.

Foreløpig er det ikke avdekket nøyaktig hvilke direkte følger oppkjøpet av Pyra Labs vil få for Google-brukere, men det er ikke utenkelig å tenke seg søkefunksjonaliteten utvidet med spesielle verktøy for å finne frem Blog-informasjon .

Stikkord: internett