Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slutt på diskettstasjoner

Verdens største produsent av datamaskiner har bestemt seg for å kutte ut diskettstasjonen på noen av sine kommende modeller.

Disketter
Holdbarheten er dårlig, farten er lav og kapasiteten er elendig. Kanskje det er på tide at diskettene forsvinner?

Det synes i alle fall Dell som nå har besluttet å ekskludere dem som standardutstyr i sine desktop-modeller.

Trend

Det er ikke første gang noen tar denne beslutningen. Mange produsenter av bærbare maskiner har sluttet å levere med diskettstasjon som standard. Apple sluttet med disketter for fem år siden, og Dell selv har helt siden 2001 forsøkt å kutte ut stasjonen på utvalgte modeller, skriver The Register.

Spørsmålet er bare hva som skal overta etter diskettene? Svaret på det får vi se med tiden, men sannsynligst er det at vi vil få en rekke forskjellige alternativer og løsninger på hurtig og mobil lagring av data.

Stikkord: Maskinvare