Datatilsynet

Annonse


Datatilsynet innrømmer datatabbe

DatatilsynetFeilen ligger med andre ord hos Datatilsynet, og det må være grunnlag for å spørre om tilsynets rutiner er gode nok. Selv har Datatilsynet lagt ut denne informasjonen på sine sider:

– Det viser seg at det kom inn tre e-postmeldinger, bestående av virusene «Funlove» og «W32.Lirva» til e-posttjeneren, som driftes av selskapet Linpro. I forbindelse med vår egen administrasjon av abonnentlisten for varsling av nyheter, kom vi i skade for å trykke på en feil «godkjenningsknapp». Dette førte til at de virusbefengte meldingene straks ble videresendt til de ca 1 700 på abonnentlisten, fremfor å slettes, forklarer informasjonssjef Ove Skåra i Datatilsynet.

Ettersom eposttjeneren hos Linpro kun benyttes som et «rele» etter at meldinger fra Datatilsynets side er godjent for utsending, så ble ikke denne e-posttjeneren, eller andre av Linpros systemer, infisert. Heller ikke Datatilsynet ble rammet.

– Feilen ligger altså hos oss i Datatilsynet, erkjenner Skåra. – Vi må leve som vi lærer og sørge for at vi for ettertiden har godt dokumenterte brukerveiledninger for hvordan dette systemet faktisk fungerer og skal brukes, avslutter informasjonssjefen.

Annonse