Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PocketPC til lavpris

Om ikke lenge vil HP lansere sin tynneste PDA til nå. Samtidig er Dell på gaten i USA med Axim X5. Begge er priset mot et nytt markedsegment.

Dell  Axim x5
For de som lever av å selge PocketPC-er til 7-8.000 kroner må de nye modellene fra HP og Dell være en alvorlig trussel. Med prisantydninger ned mot 2-3.000 for disse maskinene blir det trolig vanskelig å få solgt de aller dyreste modellene.

Hva HP iPAQ h1910 skal koste er ikke avgjort ennå.

Mindre minne

Forskjellen på de billige maskinene og de aller dyreste er liten. Riktig nok er det mer minne i toppmodellene (Dell Axim X5 har 32 Mb, mens HP h1910 har 48).

Prosessorhastigheten på Dells maskin er den samme som på flere av de nye maskinene (300 MHz), Mens HP har valgt en 200 MHz-prosessor i sin lavprismodell. I praktisk bruk er det slett ikke sikkert at du legger merke til forskjellene.

Ikke BT eller WLAN

De største fordelene med de dyreste maskinene er at de har innbygget kommunikasjonsløsning i form av Bluetooth eller WLAN. Men billigmodellene har begge ekspansjonsporter som lar deg sette inn kort med slik funksjonalitet. Det legger riktig nok beslag på kortplassene.

USB

Dell Axim X5 har både CF- og SD-port, men mangler krybbe. I stedet kobler du den til en PC ved hjelp av en USB-kabel. HPs nye iPaq har et lekkert design og vil trolig bli den dyreste av de to når den kommer på markedet i løpet av nær fremtid.

Stikkord: Mobil