Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lomme-PC med Win XP

Den er så liten at du kan bære den i lommen. Samtidig har den langt større skjerm enn en PDA. Dette er neste generasjons mobile dataverktøy.

Vulcan Inc mini pc
Denne lille datamaskinen bærer tydelig preg av å være konstruert for å tilfredstille den som synes minst er best. Maskinen, som kjører fullversjon av Windows XP, veier snaut en halv kilo og er rundt 2,5 cm tykk.

Paul Allen

Bak maskinen står mangemilliardæren Paul Allen og hans selskap Vulcan Inc. Foreløpig er det ikke klart hvem som skal produsere maskinen, men etter planen skal ferdige produkter være klare for salg i god tid før jul.

USB 2.0

Det foreligger ingen informasjon om hvilken prosessor maskinen kjører, eller om ytelsen for øvrig. Men den skal ha 20GB harddisk, 1 USB 2.0-port og 5,8 tommer skjerm med oppløsning på 800×400 punkter. Den har ikke CD-spiller med dette skal kunne kobles til på USB 2.0-porten. Maskinen har også utgang for eksternt tastatur og mus.

Mobiltelefon?

Maskinen har innebygget WLAN, og skal også benytte 2 andre typer trådløs kommunikasjon, uten at disse er spesifisert. Enkelte hevder at det dreier seg om innbygget mobiltelefoni med støtte for to ulike nett, men dette er ikke bekreftet.

Stemmer opplysningene ellers er maskinen om lag halvparten så stor som den knøttlille Sony Vaio U1, mens skjermen er omtrent den samme.

Prisen vil ligge på mellom 1.220 og 1.500 dollar, hevder Vulcan Inc, som nylig viste maskinen på en messe i Las Vegas.

Stikkord: laptop, Maskinvare, Mobil