Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft Wireless Optical Desktop

Logitech og andre produsenter av pekeredskaper har i den senere tid fått hard konkurranse fra programvaregiganten Microsoft.

Selskapet har etterhvert satset mer og mer på hardware, og kan nå tilby en rekke tastaturer og mus.

I høst lanserte Microsoft en ny kolleksjon av tastaturer med et spennende design. Holder de samme kvalitet som f.eks. den gode IntelliMouse Explorer v.3.0?

Sølv og grått

Wireless Optical Desktop – det ligger i navnet – er en pakke bestående av trådløst tastatur og trådløs optisk mus. Her har tastatur og mus fått en finish i sølv og koksgrå som ser temmelig stilig ut, men vi hadde heller foretrukket «ekte» sort og sølv. Hver sin smak.

Tastaturet har en tradisjonell layout på tastene (ikke delt), og er blitt utstyrt med endel hurtigknapper. Håndleddstøtte er på plass, som fungerer tilfredsstillende, men etter vår smak er noe høy i forhold til resten av tastaturet.

Tastaturet er etter vår mening like godt å skrive på som Logitech Desktop Navigator, men ikke i nærheten av å være like behagenlig som Desktop Comfort fra samme produsent.

Tastene har en tendens til å «bråke» endel, og gir litt vel mye motstand. F-tastene sitter noe nedfelt i tastaturet, altså lavere enn tallraden nedenfor, som er noe uvant.

Smart

Hurtigtastene er meget smarte. Spesielt godt liker vi snarveien til kalkulatoren, som er blitt hyppig brukt.

Tastaturet har sytten dedikerte snarveiknapper, pluss at de tolv F-tastene også kan tilegnes spesielle funksjoner.

Disse «spesialfunksjonene» er som standard skrudd på og for å få tilgang til vanlige F-taster må man skru på en såkalt «F-lock». Forsåvidt greit nok, men det dumme er at når man skrur på F-lock blir «print screen» knappen omgjort til «insert». Dessuten «husker» ikke tastaturet F-lock innstillingen, som blir satt til av hver gang man skrur på maskinen på nytt.

Microsoft sin programvare er god, og lar deg foreta alle mulige innstillinger for tastatur og mus, deriblant hurtigknappene.

GOd mus

Musen er enkel og ganske kompakt. Den minner på mange måter om musen som medfølger i Desktop Navigator-pakken. Musen har scrollehjul som også kan benyttes som en knapp, men utover dette ingen ekstra knapper som tommelknapp e.l.

I bruk er denne musen meget presis, noe også oppdateringsfrekvensen i Mouserate kunne bekrefte. I snitt ligger denne musen på ca 107 Hz, som absolutt er godkjent. Vi minner om at de trådløse musene fra Logitech til sammenligning oppdater signalet 50 ganger i sekundet, dvs 50 Hz.

Til tross for det raske oppdateringsfrevensen kunne vi fortsatt ane en ørliten «forsinkelse» i oppdateringen av muspekeren på skjermen i forhold til typiske USB-mus med 125 Hz oppdateringsfrekvens. Både høyre- og venstrehendte kan nyte godt av denne musen. Musen fungerte dessuten problemfritt på alle flater vi testet den på.(Denne testen er utført av hardware.no.)
Stikkord: generell test, Maskinvare, testprodukt