Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: Drome Racers

Må man være en kloss for å ikke la seg rive med av sylfrekke legobiler?

Futuristiske racerspill er så definitivt ikke en utdødd sjanger, noe Legos Drome Racers står som et solid eksempel på.

Spillet byr på både en solo-karrièremodus, arcade-spilling, og multiplayer, med en viss variasjon i typen race man kan kjøre.

Forskjellige typer løp

Hovedtyngden ligger på de tradisjonelle løpene hvor man konkurrerer på lekre og relativt veldesignete baner mot en håndfull motstandere om å komme først i mål.

Man kvalifiserer til løpene ved å kjøre superkorte dragrace-løp hvor det er om å gjøre å bruke det man har lært om akselereasjon og giring for å oppnå en god plassering til hovedløpene.

Fest sikkerhetsbeltene

Når du spiller karrière vil du også innimellom bli utfordret av diverse andre legobilsjåfører og team, som bare er overivrige etter å knuse deg i knallharde én-til-én løp.

Som vi er vant med fra lignende spill, er det her like viktig å vite å benytte seg av de forskjellige våpnene og power-upsene som man finner i veibanen som å faktisk være en dyktig sjåfør. Begge deler må man mestre for å nå toppen, og siden bilene er sånn passe ekle å styre blir utfordringen desto større.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Legobygging

Bilene kan du til en viss grad både oppgradere og bygge om. Egenskaper som motor, aerodynamikk, dekk og tålbarhet kan du øke ved å bruke oppsparte poeng i verkstedet, men det er også begrensete muligheter for å bygge egne biler fra bunnen av.

Dette gjør at du kan tilpasse bilene etter dine preferanser og kjørestil, og siden du må vinne poeng for å gjøre bilene bedre gir dette et godt insentiv for å spille videre i karrière-modus.

Holder mål

Alt i alt er det ikke annet å si enn at Drome Racers er både underholdende og godt gjennomført, selv om det på de fleste punkter – inkludert fartsølelse, styring, vanskelighetsgrad og kjøreglede – ender opp med å være underlegen den store Playstation 2-favoritten Wipeout Fusion.

Men Lego-fans vil i hvert fall uansett ikke bli skuffet.

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt