Adobe acrobat virus

Annonse


DMCA møter veggen

Adobe acrobat virusDen kontroversielle loven, som blant annet forbyr utstyr som brukes til å forbigå kopibeskyttelser, klarte ikke å få russiske ElcomSoft dømt. Dette til tross for at ElcomSoft har innrømmet å ha utviklet og markedsført programvare som kan brukes til å bryte beskyttelsen og mulliggjøre piratkopiering av e-bøker.

Denne saken er med andre ord ikke helt ulik den vi nå har sett utspille seg i det norske rettsapparatet mot Jon Lech Johansen.

ElcomSofts utvikler Dmitri Sklyarov ble arrestert av politiet under en hackerkonferansen DefCon-konferansen i Las Vegas i juli 2001, og har vært et hovedvitne i saken.

Ulovlig, men ikke med vilje

Juryen var enig om at programvaren som ElcomSoft utviklet var ulovlig, men frikjente likevel selskapet fordi de ikke kunne finne noe motiv for at tiltalte skulle ha ønsket å bryte loven.

– Vi skjønte ikke hvorfor et million-dollarselskap skulle ville legge ut en ulovlighet på sine nettsider som ville ødelegge hele forretningsvirksomheten hvis de ble tatt for det, sier Jury-formann Dennis Strader til CNet News.

Uklar lov

Juryformannen kommenterte også at DMCA-loven var ganske forvirrende, og at det var lett å forstå at russiske forretningsmenn ikke helt hadde grep på den.

Tilhengere av DMCA er ettertrykkelig bekymret over rettens avgjørelse. Forståelig nok.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse