Dell Axim X5

Annonse


Kritikk mot Dells PDA-satsing

Dell Axim X5Dell skremte vannet av sine PDA-konkurrenter da de kunngjorde at de skulle produsere PocketPC til under 1.500 kroner. Men etter å ha sett produktene gikk frykten over.

Underpriset

Dell har gått aggressivt ut for å selge flest mulig av sine PDA-er av typen Axim. Så aggressivt at mange mener det ikke er mulig for selskapet å tjene penger på dem. Med produksjonskostnader, garantiomkostninger og operativsystem koster dingsen i alle fall 215 dollar, hevder konkurrenter. Så kommer markedsføring og distribusjon i tillegg.

I følge E-business er det heller ingen grunn til å kjøpe disse PDA-ene. De mener forbrukerne har mer igjen for å velge Palm, som er enklere å bruke og billigere å kjøpe.

Utkonkurrert

Og Dell vil ikke lykkes i business-segmentet heller, skriver E-business, som skriver at Dell i dette markedet blir utkonkurrert, blant annet av Palm Tungsten.

Tror på lavprismodell

Dell er imidlertid ikke enige, og hevder de har brukbare muligheter i et marked der konkurrentene tar 30 prosent høyere pris for tilsvarende produkter. Dell har heller ikke noen tro på at man må tilby spesielle servicetjenester for å få bedriftskunder.

Skivebom

– Disse enhetene blir for store og klumpete for forbrukermarkedet, og uten nettverksløsninger eller service- og supportavtaler vil de ikke vinne bedriftskunder heller, spår E-business.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse