Deskill

Annonse


Dramatisk økning i nett-krim

DeskillVed en konferanse om høyteknologisk kriminalitet i London ble det slått fast at organisert kriminalitet er minst like omfattende på Internett som i «virkeligheten», og det er samtidig den formen for kriminalitet som øker mest.

Høyt utbytte og lav risiko gjør også rekrutteringen mye enklere. Mange som aldri ville brutt seg inn i et hus og stjålet noe, har ingen betenkeligheter med å gjøre det samme via datamaskinen.

Organisert

De fleste av oss tenker nok på mafiaen når vi hører om organisert kriminalitet. Og de er på nett de også. I Russland og andre steder, driver de blant annet barnepornosider.

Identitetstyveri og svindel er andre områder hvor de har satset stort i det siste. Digital kriminalitet har naturligvis en større appell siden det kan gjøres når som helst og hvor som helst uavhengig av geografi.

Politi

England har opprettet et eget «digitalpoliti» for å hindre disse aktivitetene. The National Hi-Tec Crime Unit ble grunnlagt i april, og har siden den gang jobbet intenst med å rulle opp organisert kriminalitet.

Siden april har de i følge The Register deltatt i 11 operasjoner og arrestert 30 mennesker knyttet til organisert kriminalitet via datamaskiner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse