USA-terror3

Annonse


News-spøkefugler med terror-stunt

USA-terror3Meldingene lå i nyhetsgruppene rec.autos.makers.vw.aircooled og rec.autos.makers.jeep+willys. Grupper for folk med bildilla synes umiddelbart ikke som noe naturlig valg for muslimske terrorister. På den annen side kunne det være et fint skjulested som verken CIA eller FBI ville finne på å lete.

– Allah være lovet!

Meldingene ligger kryptert i uleselig PGP-format, men titlene er mer talende : «Al Queda attack on Buy Nothing Day» («Al Qaida-angrep på kjøpefri dag») og lignende. I den ukrypterte delen av teksten sto det: « Allah be praised, here are your orders» («Allah være lovet. Her er dine ordre»).

Avsenderen var alle abonnenter hos den britiske nettleverandøren Demon. Navnet i «fra: »-feltet var Andrew Gierth. Gierth, en britisk programmerer, nekter kategorisk for at han har noe med Al-Qaida eller meldingene å gjøre.

– Ikke fra meg

– Meldingene er ikke fra meg. De er forfalskninger som er sendt gjennom åpne proxy-servere for å skjule det egentlige opphavet, sier han til Wired.com.

Han vil imidlertid ikke spekulere i hvem som egentlig har sendt meldingene.

Meldingene ble lagt ut den. 25. november – noen dager før verdens kjøpefrie dag, som ble avviklet den 29. november.

– Meningsløst søppel

Kryptografi-eksperten Jay Dyson sier til Wired at det er mange tegn på at koden bare er tilfeldige tegn og ikke kan dekrypteres i det hele tatt.

– Det er fullt av CRC-feil og baklengsmeldinger i ASCII-format. Alt i alt er det meningsløst søppel, sier han.

– Meldingene har avfødt en livlig diskusjon på nettet. Mange mener at meldingene stammer fra den britiske handdelsstanden. I følge innsenderne ville de prøve å sverte anti-kapitalistene og miljøvernerne bak den kjøpefrie dagen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse