Annonse


Ikke slutt på antitrust-saken

Dommer Colleen Kollar-Kotelly ga Microsoft medhold i ankesaken mot de ni delstatene som nektet å godta det opprinnelige forliket med det amerikanske justisdepartementet.

Syv av de ni delstatene har i ettertid gått i skammekroken og lovt at de ikke kommer til å anke saken videre. Men to delstater holder enda stand. West Virginia har tatt langhelg i forbindelse med høsttakkefesten, og kommer med sitt endelige svar i dag.

Men delstatsadvokaten i Massachusetts nekter å gå med på at forliket og ankesaken er i henhold til lovreglene.

Intetsigende

I følge delstatsadvokat Tom Reilly i Massachusetts vil forliket ha liten eller ingen faktisk påvirkning på hvordan Microsoft driver sine forretninger.

-Avgjørelsen er ødeleggende for amerikansk forretningsliv, sa han på en pressekonferanse fredag. -Forliket et fullt av smutthull og unntak.

Massachusetts’ ankesak vil fokusere på hvordan Windows og Internet Explorer er knyttet til hverandre med delvis felles kode. De krever også en utvidet definisjon på begrepet «middelvare» som beskriver programvare som er integrert med, men ikke en del av et operativsystem.

Fornøyd

Det amerikanske justisdepartementet sier at varselet om enda en anke ikke vil påvirke utførelsen av det opprinnelige forliket.

-Vi er fornøyde med forliket, og ser på det som en seier for bedrifter og forbrukere, sier hun i en kommentar til Washington Post.

Microsofts kommentar er at «uansett hvem som velger å anke, er vårt fokus nå rettet mot å oppfylle våre forpliktelser i henhold til forliket.»

Nytteløst

Det forventes at det vil ta mer enn et år å få saken frem foran en ny domstol. Hvor mye dette vil koste Massachusetts’ skattebetalere vil ikke delstatsadvokaten ut med.

Flere juridiske eksperter har uttalt til media siden fredag at de respekterer Massachusetts for å prøve, men regner med at sjansene deres er meget små.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse