Hacking illustrasjon

Annonse


Nå kommer mobilhackerne

Hacking illustrasjonTemaet ble brakt på banen etter at teknologidirektøren i AP Bredbånd, Mike Palmer, oppdaget gjentatte forsøk på hacking mens han brukte T-Mobiles GPRS-nettverk, skriver Computerworld.

Brannmur hjalp

T-Mobile skal overfor Computerworld ha innrømmet at rundt hundre brukere hadde vært berørt av problemet før brannmuren kom på plass. Palmer sier han ikke har registrert problemet etter at brannmuren ble tatt i bruk.

GPRS gir en konstant tilknytning til Internett der din IP-adresse blir gjort mer eller mindre tilgjengelig gjennom trådløse nett. Det finnes ikke noen brannmur den enkelte bruker kan installere på sin egen mobiltelefon, så jeg antar det er et marked som bare venter på at noen skal ta fatt i det, sier Neil Barrett, teknisk sjef i Risk Management til the Register.

Økonomisk trussel

Om en bruker kobler sin PC til nettet via Bluetooth og GPRS er sikkerhetsspørmålet ivaretatt. Men innbruddi datamaskinen er ikke det eneste temaet. Siden GPRS er en tjeneste brukerne betaler for ut fra volumet på trafikken er det like mye en økonomisk som en sikkerhetsmessig trussel.

– Jeg rett og slett elsker tanken på at folk må betale for hackertrafikken som angriper dem, sier Barrett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse