Sparegris penger bank

Annonse


Norge er best på nettbank

Sparegris penger bankNorge er det landet i verden der flest bruker nettbank. 42 prosent av oss benytter nå banktjenester på nett. Også de andre skandinaviske landene er i særklasse når det gjelder bruk av nettbank, skriver Nettavisen.

Finland og Sverige tar plassene bak Norge, mens Sør-Korea tar fjerdeplassen. Dette slås fast i en rapport fra det amerikanske analyseselskapet Celent.

– Enkelt og bra

Ifølge rapporten har nordiske banker vært flinke til å lage tjenester som er enkle og effektive for brukerne. Nordea trekkes frem som et eksempel på en bank som har klart å lage både gode betalingstjenester og andre nettbanktjenester på en enkel måte.

Analyseselskapet tror at Nordens forsprang innen nettbank vil vare lenge. De tror andelen nettkunder i amerikanske banker først vil nå 38 prosent i 2010. I dag bruker 20 prosent av amerikanerne nettbank.

Også briter og tyskere ligger godt etter. 20 prosent av bankkundene i Storbritannia og 12 prosent av tyskerne bruker nettbank i dag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse