Annonse


Kjempetap for Ericsson

Ericsson fikk et underskudd før skatt på på 3,9 milliarder svenske kroner i tredje kvartal. Dette er enda dårligere enn forventet. Analytikere har på forhånd varslet at et underskudd på rundt 3,6 milliarder var å vente.

– Bunnen er nådd

Til den svenske avisen Aftonbladet sier Ericsson-sjef Kurt Hellström at selskapet nå trolig har nådd bunnen. Uavhengige analytikere er imidlertid ikke så sikre på dette. Mye avhenger av hvordan det går med samarbeidet med Sony om mobiltelefoner. Ericsson har tidligere sagt at de vil trekke seg ut av Sony Ericssson dersom salget ikke går bedre enn nå.

Også omsetningen ble lavere enn forventet. Ericsson omsatte for 33,5 milliarder svenske kroner, mens analytikerne hadde forventet at de skulle ligge på rundt 33,8 milliarder.

Selskapet har i tillegg en negativ kontantstrøm på 2,7 milliarder svenske kroner.

Finnes lyspunkter

Til tross for de dystre tallene, så finnes det noen lyspunkter: salget innen SM/WCDMA har økt med 2 prosent i tredje kvartal. Og selskapet har en ordreinngang på 25,9 milliarder kroner.

Likevel er det ikke veldig stor grunn til optimisme, selv om Ericsson prøver hardt å fokusere på framtiden i pressemeldingen de har lagt fram.

– En moderat økning i 3G-salget vil delvis kompenserer for den lavere etterspørselen etter modne teknologier som TDMA og PDC, skriver de.

Ericsson forventer videre at markedet for mobilsystemer vil falle med 20 prosent i år, mens de tidligere har antatt et fall på 15 prosent. Men selskapet forventer at markedet vil falle mindre i 2003 enn i 2002, for så å begynne å stabilisere seg på et lavere nivå.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse