OS X og Windows XP

Annonse


Microsoft med anti-Mac flause

OS X og Windows XPAnnonsen dukket opp på Microsofts nettsted i forrige uke. Tittelen var «Confessions of a Mac to PC convert» (Bekjennelsene til en som har konvertert fra Mac til PC). I annonsen forteller en kvinne som blir presentert som profesjonell skribent at hun liker Windows XP mye bedre enn Mac OS X.

«Helt sant»

– Ja, det er sant.. Jeg liker operativsystemet Microsoft Windows XP godt nok til at jeg er villig til å snu hele min digitale hverdag på hodet. Windows XP gir meg flere valg, mer fleksibilitet og bedre samarbeid med resten av dataverdenen, sier kvinnen i annonsen.

Overfor nettstedet news.com hevder Microsoft at det dreier seg om en virkelig person, men at bildet er – som de sier – «hentet fra arkivet». De innrømmer samtidig at hun har fått betalt for uttalelsene, så noe spontant gledesutbrudd er det ikke snakk om.

Ved å gå annonsen etter i sømmene har nyhetsbyrået AP har imidlertid funnet ut at damen det er snakk om er fast ansatt hos Microsoft. Og bildet er ikke av henne, men hentet fra en database med såkalte «stock photos», ikke navngitte modeller fra et bildebyrå.

Ingen kampanje

Microsoft avviser at annonsen skulle være et svar på Apples «Switch»-kampanje, der en rekke navngitte personer står fram i regi av den kjente filmregissøren Errol Morris og sier at de var lei av PC-trøbbel og skiftet til Mac i stedet.

For Microsoft var forsøket bare en flause, som ledelsen sier de angrer på.

«Office bedre enn Appleworks»

Til alt overmål sier damen i Microsoft-annonsen at Microsoft Office er mye bedre å bruke enn kontorpakken AppleWorks, som følger med alle Apple-maskiner. Microsoft glemte med andre ord at Office også finnes for Mac, og at pakken må kjøpes separat for dyre penger i tillegg til Windows XP….

Det hører med til historien at Microsoft nettopp har startet en storstilt kampanje for å selge nettopp Office for Mac OS X, et produkt som med litt over 700 000 solgte siden lanseringen har gått dårligere enn forventet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse