Annonse


Pentium 4 får etterfølger i 2005

Intel planlegger å lansere en helt ny CPU-serie for å ta over etter Pentium 4 i 2005. Det foreløpige kodenavnet på den nye prosessoren er «Nehalem», ifølge det nyhetstjenesten CNet News mener er sikre kilder.

Intel selv har ikke gått ut med offisiell informasjon om Nehalem, men det antas at brikken vil være et vesentlig teknologisk sprang tilsvarende det man så fra Pentium II til Pentium III.

P4s ettefølger – som forøvrig tilsynelatende er døpt etter en liten fiskeby ved Intels laboratorium i Oregon – skal også angivelig også gjøre betydelig evolusjonære fremstøt innen strømkonsum.

Prescott og Tejas

Ellers forventes det fremdeles at Intel vil introdusere sin «Prescott»-oppdatering til Pentium 4-serien mot slutten av 2003, utstyrt med det nye sikkerhetssystemet LaGrande og bygd etter såkalte «strained sililcon»-prinsipper, som gjør det mulig for elektronene i prosessoren å bevege seg raskere.

I først halvdel av 2004 er det så duket for «Tejas», som skal være en videreføring av Prescott, skriver CNet News.

Intels nye bærbare-prosessor Banias, som skal overvinne mange av varmeproblemene som oppstår når man presser stadig flere millioner transistorer ned på mindre og mindre databrikker, kommer på nyåret 2003. Kodenavnet på etterfølgeren er allerede kjent, «Dothan», og forventes rundt samme tid som Tejas.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse