Annonse


Panasonic GD 67

Vi gleder oss derfor ekstra over at Panasonic nå har tatt skrittet fullt ut og lansert en skikkelig fargetelefon for det europeiske markedet.

Panasonic har ikke kunnet juble over salgstallene i Norge. Det kan det fort bli en forandring på, når de nå har lansert GD 67. Telefonen har et enkelt design, men skiller seg like vel fra konkurrentene i denne klassen ved at den har fargeskjerm, flerstemte ringetoner og et gjennomsiktig bakdeksel. Hensikten med det gjennomsiktige dekselet er ikke at du skal kunne se batteriet, men at du skal sette inn dine egne bilder for på den måten å gjøre telefonen mer personlig.

Vi synes dette er en smart løsning, selv om dekselet er av plast og lett blir grått av små riper.

Skjermen på GD 67 er imidlertid alt annet enn grå. Den har 256 farger, det samme som Sony Ericsson T68i. Skjermstørrelsen er også den samme, men vi synes Panasonics skjerm gjengir farger på en bedre måte en Sony Ericssons.

GD 67 har flerstemte ringetoner (16 kanaler) og klangen er både kraftfull og god. Ringetoner kan lastes ned fra Internettt via WAP, og det samme kan du gjøre med logoer og animasjoner.

Vi har testet GD 67 en tid og er godt fornøyd med telefonen. Menysystemet er noe av det bedre vi har sett, og det er behagelig å surfe med WAP på GPRS. Når du bruker WAP har de ulike skjermelementene forskjellige farger, men det er like vel ikke snapp om støtte for farge-WAP, slik det er på Sony Ericsson t68i. Du kan derfor ikke se fargebilder, slik de legges ut av VG og enkelte andre innholdsleverandører.

Panasonic GD 67 har ikke Ir-port, slik enkelte forretninger har reklamert med. Det dreier seg da heller ikke om en profftelefon for den som ønsker å bruke telefonen som datamodem. Derimot snakker vi om en lett og lettbrukt telefon for mid-end-brukere.

Panasonics forrige modell, GD 75, var den første antenneløse skapningen fra håndsett-produsenten. Denne modellen hadde en annerledes meny enn GD 67 har. Sistnevnte er heller ikke plaget med de SMS-problemene vi så på GD-75 (meldinger måtte mellomlagres i utboks osv). Nå fungerer både ordbok og sending så det suser.

Telefonens design er godt mottatt i vårt testpanel, selv om ingen vil strekke seg så langt som til å kalle det oppsiktsvekkende. Her er det valgt en klassisk utførelse med unntak av baksiden som sagt fungerer omtrent som en klipsramme.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Fargeskjerm
  Flerstemte ringetoner (16 stemmer)
  Bakdeksel med plass til eget bilde el.l.
  Ingen Ir-port
  Deksel i bunnen må åpnes ved hver lading

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 2 t 40 min 7 t 3 min 4 t 52 min 6 5 30
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 125 t 198 t 162 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 81 g 80 g   7 5 35
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 9 5 45
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 9 5 45
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 5 6 30
  Størrelse 81 cm3 8 5 40
  Tekniske finesser 7 5 35
  Skjerm 9 6 54
  Tilleggsutstyr 6 5 30
  Veil. pris inkl. moms 2490 kr. 6 5 30
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Erfaren
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 3 9
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 5000 bytes 2 5 10
  WAP Antall bokmerker 15 1 3 3
  WAP Totalinntrykk 4 5 20
  Resultat 474

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse