Annonse


Hackersikker Linux

I motsetning til Red Hat og Lindows satser ikke Guardian Digital på brukervennlighet når de lanserer sitt tilskudd på Linuxmarkedet.

Det er ren og skjær sikkerhet som står i søkelyset. Guardian Digital har sett seg lei på at også Unix og Linux er utsatt for hackerangrep. De ofrer gjerne brukervennligheten for å gjøre sine produkter tryggere.

De har blant annet skrevet sitt eget program for SNMP, som ikke lar seg overstyre av for eksempel IBMs Tivoli. -Vi bruker mye av kildekoden til Red Hat som utgangspunkt, sier daglig leder Dave Wreski. -Men vi legger til våre egne endringer slik at koden blir sikker.

Mange om benet

Det er mange aktører på Linuxmarkedet, og saken blir ikke stort bedre av at marginene i tillegg er små.

Analytikere ved Giga Information Group spår at selv om de ambisiøse amerikanerne kan levere det de lover vil de ha problemer med å nå gjennom til de store massene av Linux-brukere, skriver ZDNet News..

Storebror Red Hat har i tillegg til forenklet brukergrensesnitt lovet betraktelig økt sikkerhet i sin kommende versjon 8. HP jobber med sin egne Secure Linux og så har man Immunix fra WireX. Alle disse aktørene har allerede avtaler med en rekke maskinvareleverandører som anbefaler, selger eller bundler produktene deres.

Ikke uten sjanse

Det er derfor avgjørende for Guardian Digital å skaffe seg avtaler med ledende maskinvareleverandører for å komme seg inn på markedet.

Heldigvis for dem har de allerede etablert seg et navn gjennom konsulentvirksomhet, og har blant annet Sony, Hong Kong University, AT&T New Zealand og Piedmont Natural Gas i porteføljen sin.

Du finner mer om Guardian Digital på hjemmesiden deres.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse