Annonse


Palm både høyt og lavt

I oktober skal Palm komme med en rekke nye produkter på markedet. Alle enheter har fått en ansiktsløftning og kommer med nye design.

De viktigste elementene er en forbrukermodell gjennom nye salgskanaler, samt integrasjon for Bluetooth, GPRS, GSM og ARM-basert hardware.

Billig

Palms nye serie Zire skal koste under 1000,- kroner og kan fås kjøpt gjennom vanlige dagligvarekjeder. Palm sier selv at de ser forbrukernes behov for å få organisert livet sitt uten at det skal koste for mye.

Zire kommer med 2 MB RAM, Palm OS 4.1 og USB-kabel for synkronisering. Zire skal snu trenden som dette året har fått PDA salget til å rase for alle produsenter, skriver ZDNet UK News.

Dyrt

I den andre enden av skalaen finner man en hittil ikke navngitt PDA. Den blir Palms første som er basert på ARM-prosessoren. Denne prosessoren har hittil vært brukt nesten utelukkende i Pocket PC baserte enheter.

Det etterlengtede Palm OS 5 er programmert for instruksjonssettet i ARM-prosessorer og vil derfor ikke bli lansert for eksisterende modeller.

Kommunikasjon

De to mest avanserte nye modellene til Palm skal for første gang få integrert en del kommunikasjonsutstyr.

En modell kommer med integrert Bluetooth sender. Dette har hittil vært tilgjenglig som ekstrautstyr. Palm ønsker å øke funksjonaliteten til Bluetooth-tilkobling, samt å frigjøre SD-plassen til andre ting.

Den siste modellen skal hamle opp med Handsprings Treo. Den kommer med integrert GRPS. Den skal også ha talemuligheter, men vil ikke markedsføres som en telefon.

Priser og leveringstider i Norge er ikke tilgjengelige enda. Lanseringsdatoene for de nye produktene er 7. oktober for Zire, og 28 oktober for de andre modellene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse