Annonse


PS2-TEST: Tekken4

Det mye etterlengtede Tekken 4 har endelig funnet veien fra spillautomatene over til Playstation 2 – og det med i lekker 3D, med flottere bevegelser enn noensinne.

Dette blir det femte spillet i serien, og det andre spillet for PS2 etter Tekken Tag Tournament.

Det er totalt 19 figurer å spille i Tekken 4. Mens de fleste er nye, litt mer voksne versjoner av gamle kjenninger, får vi også servert noen nye kjempere.

Nye venner

Med sine minimalistiske antrekk og pupper-og-lår-faktor som kunne vært selv Dead or Alive verdig, vil kanskje Christie ved første øyekast virke som den mest spennende av nykomlingene. Dessverre viser hun seg å være en ganske nøyaktig kopi av gode gamle Eddie i alt annet enn utseende.

Mange vil kanskje i steden få mer nyfunnet spillglede utav Steve Fox, en slagkraftig bokser-type med en rekke heftige manøvre…selv om han riktignok ikke klarer å lange ut et eneste spark. Tredjemann Craig Murdok er en slåsskjempe av mer standard sterk-og-duk-kaliber.

Ellers er det et lykkelig gjensyn med de fleste av de gamle ringrevene, inkludert Heihachi, Law, Yoshimitsu, og resten av dyrene i Hakkebakkeskogen…samt et par overraskelser.

Lite nytt

Det er tydelig at Namco har satset på finpussing og mindre justeringer, og valgt å holde den velkjente og vellykkete Tekken-oppskriften mer eller mindre inntakt.

Du finner de vanlige spillmodusene i Tekken 4, inkludert Team Battle, Arcade, og Story. Tekken Force gjør også comeback, og denne gang er denne plattform-aktige spillmodusen langt mer gjennomført enn forrige gang….og ikke minst langt vanskeligere.

Ellers ligger de store gameplay-nyhetene først og fremst i muligheten for å presse folk opp i hjørner og mot vegger, og å dermed åpne for nye måter å riste livskraften utav motstanderen på – mens man får tilgang til et par nye triks og manøvre som kan vippe kampen over i et kritisk øyeblikk.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Grafisk er kanskje dette blant de peneste spillene av denne typen på Playstation 2, men både animasjoner, bakgrunner, og interaksjon med kamparenaene kan ikke helt måle opp mot mot Dead or Alive 3 på Xbox.

Det duger – og det ER jo Tekken

Et naturlige spill å sammenlikne Tekken 4 med er Virtua Fighter 4, som i hvert fall konseptmessig har mer spennende og nyskapende saker å by på.

Tekken har lenge vært kongen av slåssespill for mange, og vil kanskje fortsette å være det med Tekken 4.

Men det ligger et aldri så lite gjesp og dveler et eller annet sted her…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse