Kodak CX4230

Annonse


Kodak stopper hybrid-kamera

Kodak CX4230Prisen i USA var planlagt å bli om lag 1500 kroner. Men Kodak mener at delene til kameraet blir for dyre, hevder nyhetstjenesten Ananova.

Utsettes

Det nye kameraet i serien Advantix Easy Share skulle vært lansert 2 september, og skulle vært på markedet tidlig neste år.

4 Megamixels nok for amatører

Spesifikasjonene er ikke kjent. Men Kodak lanserte helt nylig to nye digitale kamera med bildebrikker på 2 og 3.1 Megapixel. I en melding fra Kodak heter det at kameraet DX4330 kan levere papirbilder inntil 27.5 x 35 cm med forbløffende kvalitet. Det gir god margin for vanlige fotoamatører som sjelden arbeider med slike forstørrelser.

Fotografering er ikke scanning

Til sammenligning hevdes det at informasjonen i en film vanligvis ligger på mellom 4 og 8 megapixel. Et eksakt tall er umulig å komme med, siden film ikke er et digitalt medium. Hva som avgjør mengden informasjon på en filmbit er samspillet mellom objektiv, kamera, eksponering og film.

Til prisen å dømme er Kodaks film/ digitale kamera beregnet for vanlige forbrukere, og kommer trolig med en liten minnebrikke på 2 Megapixels. Kodak har ikke meldt når de vil lansere kameraet etter utsettelsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse