Annonse


PC for kjøkkenveggen

Kjøper du en Howie fra den britiske PC-produsenten RedTen følger det med en festebrakett i pakken. Denne kan du skru fast på veggen eller til skrivebordet. Tidsskriftet T3 har testet maskinen og gir den en blandet mottakelse.

Svak skjerm

Selve PC-en domineres av en 15 tommer trykkfølsom skjerm. Skjermen er trykkfølsom, og du trenger derfor ingen mus. Men det går også ut over bildekvaliteten mener T3s anmelder, som beskriver skjermen som kornet og uten de klare fargene vi kjenner fra ikke trykkfølsomme skjermer.

Frokostsurfer

RedTen mener Howie egner seg spesielt godt for kjøkkenet, særlig om du liker å surfe Internett og lese e-post mens du smører brødskiver. Netthandel blir sett på som en nøkkelapplikasjon, og ser du noe i en TV-annonse kan du kjapt bestille varen via Howie.

Men T3 er ikke like overbevist.

Annonse


Ledninger

En av årsakene er at maskinen ikke har innbygget modem. Vil du på nett må du kjøpe et eksternt modem, eller benytte det innbygde nettverkskortet. Uansett må du finne en måte å skjule kabelen på – her finnes ingen løsning for trådløs overføring.

Grunnmodellen har en ordinær CD-ROM spiller, men betaler du ekstra kan du få DVD /CD-RW stasjon.

Maskinen har en Pentium III-prosessor som kjører på 933 MHz. Den har 128MB RAM, og en 20 GB harddisk. Ikke imponerende, men greit nok på en slik maskin. Grafikken er imidlertid ikke god nok til å gjøre dette til en spillmaskin.

Ikke moden for hjemmet

T3 konkluderer med at maskinen sikker vil gjøre seg som et hendig tillegg i en resepsjon, men at den trenger Wi-Fi, innbygget modem og tastatur med radiolink før den har noe i hjemmet å gjøre.

Annonse