Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil med 5 MB minne

Bruk av bildetelefoner over det japanske 3G-nettet er blitt så populært at Sharp forbedrer tilbudet på dagens mobiler. Fem MB minne gir plass til nesten tusen bilder på mobilen.

Sharps J-SH09 vil komme på det japanske markedet i august. Den får et minne på 5MB.

– Dette er uten tvil den mobiltelefonen vi har puttet mest minne i, sier talsmannen Matthew Nicholson for J-Phone til pcworld.com. – Det nærmeste vi kommer er en modell fra Kenwood med 3MB, og Toshibas JT07, som har om lag 2MB.

Fotosuksess

I november 2000 lanserte J-Phone «Sha-Mail». Tjenesten trosset kritikernes spådommer, og i mars i år var det solgt mer enn fire millioner mobiltelefoner med kamera, og en ny tjeneste som gjør det mulig å sende korte videoer fra mobiltelefon til mobiltelefon, alternativt til en PC, har presset salget opp til om lag en million fotomobiler i kvartalet.

Hva har de felles?

Mobiltelefonen kan kun brukes i Japan, og prisen ventes å havne noe under fire tusen kroner. Men J-Phone eies for en stor del av Vodafone, som igjen vil satse på bildetelefoni i Europa senere i år, så mobiltelefonene som kommer da vil trolig ha en god del felles med mobilene som brukes i Japan. Britiske mmO2 har allerede bestilt fra Sharp.

Noen spesifikasjoner:

  • Kameraet har en CCD-brikke med en kapasitet på 310.000 pixel.
  • Nærgrense på fem centimeter.
  • Kan ta opp ti sekunder med video.
  • Farge-LCD med 16.7 millioner farger.
  • Muligheter for å ta bilder i VGA-format, for å vises på en PC-skjerm senere.
  • Disneybilder og ringetoner
  • Stikkord: Mobil