Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ti år for piratkopiering

Maksimumsstraffen heves til ti år, og det blir lettere for politiet å foreta razziaer, og til å beslaglegge mistenkelige varepartier.

piratskalle
Britene hever maksimumsstraffen for brudd på det som tilsvarer den norske åndsverksloven til ti års fengsel. Dette gjelder forfalskninger av programvare, og vil for eksempel også gjelde salg av piratdekodere.

Utvider politiets rammer

Det vil ble lettere for politiet å få ransakelsesordre når det gjelder denne typen lovbrudd. Det gjelder både salg av ulovlige varer, bootlegs. Mistanke om innehav kan også gi politiet rett til ransaking.

Blir lov i høst

Lovforslaget – The Copyright etc and Trade Marks (Offences and Enforcement) – er vedtatt i både over- og underhus og vil bli gjeldende lov i løpet av høsten. Det private lovforslaget ble fremsatt av liberaldemokraten Dr. Vincent Cable.

– Loven gir mange kreative bransjer «effektiv legal hjelp» til å bekjempe forfalskninger og piratkopiering, en hjelp de tidligere manglet, kommenterte Dr. Cable.

Tredobbelt slag mot kriminalitet

– Jeg ser loven som en trippel fulltreffer – den beskytter forbrukerne, den styrker politiet i kampen mot kriminelle, og den vil sterkt redusere tapet på over 100 milliarder norske kroner som Storbritannia taper hvert år på grunn av tyveri av den intellektuelle eiendomsretten, sier Dr. Cable.