eMac med skjermfot

Annonse


Mac med Intel-prosessor?

eMac med skjermfot– Først må vi bli ferdige med overgangen til OS X. Deretter har vi muligheter. Vi liker å ha muligheter.

Slik svarte Steve Jobs på direkte spørsmål fra pressen under ukas MacWorld Expo i New York om Apple har tenkt å bytte ut Motorola med Intel eller AMD.

Motorola underlegne

Spørsmålet ble stilt etter at flere analytikere høylytt har krevd at Apple nå stikker fingeren i jorda og skjønner hvor prosessor-innovasjonen ligger. Flere tester har vist at de nye prosessorgenerasjonene fra Intel og AMD langt overgår spissteknologien fra IBM og Motorola – Apples nåværende leverandører.

Stiller fritt

Overgangen til OS X med UNIX/BSD-plattform har stilt Apple friere i prosessorvalg enn før. Resultatet kan bli at Apples maskiner mer og mer ligner Windows-maskiner, med unntak av operativsystemet.

De fleste er likevel sikre på at det ikke vil bli slik at Mac OS X og Windows XP kan brukes om hverandre på samme maskiner. Da forsvinner nemlig selve grunnlaget for Apples virksomhet – at maskinvare og programvare skal være mest mulig integrert.

Annonse