Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tynt tilbud av flatskjermer

Markedet vil oversvømmes av billige flatskjermer, og de gode tilbudene er hyppige. Problemet er at dette skjer først om to år.

– I dag er det mangel på flatskjermer. Dette skyldes at flatskjermer er populære som monitorer, sier visepresident Carl Steudle i markedsavdelingen til LG Philips LCD America til nettavisen News.

Større og billigere

Produksjonen går også i retning av større monitorer.

Fabrikkene klarer ikke å levere nok flatskjermer til å dekke etterspørselen. Men om to år ventes det overproduksjon. For det er omtrent tiden det tar fra å planlegge å bygge en fabrikk, og til den står ferdig og klar til å produsere.

Effektivitet

I mai åpnet LG Philips en såkalt femte generasjons fabrikk i Korea. Hver glassplate som nå lages er stor nok for å kutte ut ni 18-tommers monitorer. I den forrige generasjonens fabrikk var det plass til 4 18-tommere på hver plate. Produksjonen er nå på 30.000 glassplater i måneden, og skal fordobles innen utgangen av året.

Flere fabrikker

Samsung vil åpne en tilsvarende moderne fabrikk til høsten. En rekke produsenter i Japan, Taiwan og Korea er i ferd med modernisere sin produksjon av flatskjermer. Det er grunnen til at LG Philips LCD venter overproduksjon om to år.