Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ansikts-gjenkjenning på trynet

Forsøk på å bruke ansiktsgjenkjenning for å avsløre mulige terrorister og kriminelle på Bostons flyplass gikk i bakken.

USA-terror3
Identix, selskapet bak teknologien, fant aldri riktig nøyaktig innstilling, melder avisen Boston Globe. I høyeste innstilling ble samtlige som gikk forbi stemplet som mistenkelige.
Alternativet var en så løs nøyaktighet at den kunne omgås ved å bruke briller, eller skakke på hodet, hevder avisen.

Mot terror

Identix styreleder Joseph Atick hevdet på CNN i oktober i fjor at ansiktsgjenkjenning kunne ha stoppet terrorister. To av terroristene var allerede ettersøkt i USA før 11 september, og den tredje var franske myndigheter på jakt etter.
– La meg understreke at terroren er ikke ansiktsløs. Dersom det brukes individer som ikke er kjent for noen i hele verden, da er det ingenting vi kan gjøre. Men siden noen av disse var kjent, så kan jeg ikke tro annet enn at vi kunne ha identifisert og stoppet noen av dem,

Bløff

Ansiktsgjenkjenning er en kontroversiell teknologi. Reaksjonen etter fiaskoen i Boston har ikke latt vente på seg.
– Mest avskyelig er imidlertid at Atick fortsetter med å kle seg selv i USAs flagg, som om det å selge teknologisk slange-olje, med en billig krig-mot-terrorisme-parole, gjør det til en mindre svindel enn det ellers ville ha vært, kommenterer den britiske nettavisen The Register.