Hopp til navigasjon Hopp til innhold
grafikkort

ATI dobler hastigheten

Radeon 9700 vil i følge ATI være dobbelt så kraftig som GeForce4. I august vil de første kortene for PC-er være i salg. Til høsten kommer Mac-versjonen.

grafikkort

– Brikken kan gjøre det mulig for ATI å ta igjen ledelsen til Nvidia, kommenterer nettavisen Cnet. Brikken kan også få betydning for utvikling av 3D-fjernsyn.

Slår på stortromma

ATI selv er nærmest uhemmet i sin skryt av den kommende brikken.- Ethvert selskap som ønsker å konkurrere når det gjelder avanserte grafikkløsninger er nødt til å følge i våre fotspor, kommenterer ATIs sjef for desktopløsninger Rick Bergman.

Flere av de store produsentene av grafikk-kort har varslet at de vil bruke Radeon 9700 på nye kort. Dette gjelder blant annet Creative Labs Asia, Gigabyte Technology, Hercules Guillemot og Tyan. De første brettene kan komme på markedet i august.

Hard konkurranse

ATI var tidligere den største produsenten innen datagrafikk, men er etter hvert blitt frakjørt av Nvidia.

I følge ZDnet har grafikkprosessoren kapasitet til å behandle 2.5 milliarder pixler per sekund, og til å tegne opp 300 millioner polygoner i sekundet. Med 100 millioner transistorer er den også mer avansert enn de fleste vanlige PC-er. ZDnet oppgir at Intels Pentium 4 prosessor har 55 millioner transistorer.