Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gratis Star Office for Lindows

Sun har begynt nå ta betalt for sitt alternativ til Microsofts Office. Nå lover de at Lindows-brukere skal få Star Office gratis.

StarOffice 6.0
Microsoft har så langt uten hell forsøkt å stoppe Lindows, på grunn av navnelikheten med Windows. Linux-utgaven skal etter forhåndsvarslene også kunne kjøre program skrevet for Windows.
Lavpriskjeden WalMart melder at de skal selge PC-er utstyrt med Lindows.

Bitter rival

– Avtalen beviser at ordtaket «Min fiendes fiende er min venn» stadig har gyldighet, kommenteres det i den amerikanske nettavisen Zdnet.
Suns toppsjef Scott McNealy er en av de bitreste konkurrentene til Bill Gates og Microsoft. I det siste har Java vært et stridsspørsmål. Ved årsskiftet 2000/ 2001 ble Microsoft dømt til å betale 175 millioner kroner for ulisensiert bruk av Java. Kanskje var det et svar av Microsoft å kutte ut Java i XP. Etter at Sun gikk til sak for å få Java inn i operativsystemet OS, så kommer Java tilbake i en kommende servicepakke. Men det er en eldre utgave av Java, og Microsoft fastholder at de har som mål å kutte ut programmet.

Spiser av Microsofts overskudd

StarOffice var tidligere en gratis kontorpakke, som ble kjøpt av Sun. StarOffice 6.0 ble sluppet av Sun for to måneder siden, og har i USA en pris på 560 kroner. Zdnet hevder at analytikere påstår at StarOffice kan ta ti prosent av markedet for Microsofts Office.
Men det er en liten ulempe, for å laste ned StarOffice 6.0 må brukeren ha betalt nesten 700 kroner for å bli medlem av Lindows.com.

Lindows.coms stifter Michael Robertson er heller ingen stor venn av Microsoft. Han sammenligner selskapets produkter med et gammelt par med sko, som ikke kastes på grunn av dovenskap.