Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil kopibeskytte ringetoner

Nokia og IBM vil utvikle et system som kan hindre deg i å laste ned opphavsbeskyttede ringetoner og logoer uten å betale for det.

Monster på mobilen
De to selskapene er i ferd med å utvikle en åpen standard for opphavsbeskyttelse på mobilnettet, skriver det vitenskapelige tidsskriftet New Scientist på sitt nettsted.

Vil hindre «napsterisering»

Scott Brunettt, som leder IBMs divisjon for digitale medier, sier til New Scientist at hensikten er å hindre en «napsterisering» av mobilnettet.

Etter i realiteten å ha tapt for Internett, håper nå underholdningsbransjen å hindre at fildeling, piratvirksomhet og gratiskultur forplanter seg til mobilnetttet.

MMS-sikring kommer

I første omgang blir det uviklet systemer som hindrer opphavsbeskyttede ringetoner å logoer å bli installert på Nokia-telefoner – med mindre du har gjort behørig opp for deg.

I neste instans vil IBM og Nokia utvikle systemer for MMS – den nye multimediastandarden for overføring av mobilmeldinger.

UMTS-forløper

Selv om UMTS nå virker svært langt unna, venter likevel Nokia at mobilt bredbånd vil bli en realitet innen få år.

For å kunne selge UMTS-telefoner, er det viktig for Nokias at innholdsleverandører føler seg trygge på at de ikke blir rundstjålet.

Stikkord: Mobil