Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mer underholdning på mobilen

Går det som forskerne i Analysis tror, vil underholdningstjenester på mobiltelefonen bli det store vekstområdet de neste årene.

WAP-underholdning NTC
Underholdningstjenester spås å bli stadig mer populære på mobiltelefonen, og analyseselskapet Analysis spår markedet vil bli fordoblet flere ganger i årene som kommer.

Mobilene ringer.

I følge det britiske selskapet bruker vesteuropeiske forbrukere nesten 20 milliarder Euro i år på underholdning og lignende tjenester. Dette inkluder ringetoner, logoer, spill og SMS-baserte tjenester.

Mer underholdning

Tre prosent av omsetningen på mobilmarkedet i dag skyldes slike tjenester. I løpet av fem år vil de samme tjenestene stå for 17 prosent av omsetningen, og det av et marked på over 165 milliarder kroner, hevder britiske Analysis.

En forutsetning for den raske utviklingen vil være nye og raskere mobiltelefoner – med GPRS og 3G. En annen viktig forutsetning vil være at operatørene skaffer seg nye system, som gjør betalinger og overføringer lettere.

Stikkord: Mobil