Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Passport går for VISA-verifisering

Microsoft vil trekke kredittkortselskapene inn i verifiseringen av sine Passport-kunder.

VISA-passord

I dag kan du likegodt kalle deg Fantomet som noe annet når du registrerer deg som Microsoft Passport-bruker, for eksempel når du registrerer deg i Hotmail- eller MSN Messenger-tjenesten.

Passport-brukere har i dag tilbud om å la Microsoft lagre kredittkort-detaljene for seg, noe bare 14 prosent av kundene velger å gjøre – trolig fordi tillitten ikke er stor nok til sikkerheten i systemet.

Men gjennom sitt nyfunne partnerskap med selskapet Arcot Systems, håper Microsoft å kunne legge tyngde bak Passport-identitene, og knytte de opp til kredittkort-selskapenes egne verifiseringssystemer.

Verified by Visa gjør at banker kan autentisere brukere som handler over nettet gjennom en brukernavn/passord-modell. Siden systemet er utviklet av Arcot, vil Microsoft nå få tilgang til de fleste store Visa-utstedende banker gjennom denne avtalen, skriver CNet News.