Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Viruset som tok sommerferie

Lørdag var det ventet at viruset Klez skulle slå til. Men alarmen gikk ikke hos antivirus-selskapene. De håper at viruset ikke slo til, og at de manglende alarmene ikke skyldes at bedriftene hadde fri.

Virusmonster
Advarslene var at lørdag kunne bli en svart for flere hundre tusen PC-brukere, som ikke hadde sjekket maskinene godt nok. Det var varslet at en variant av ormen Klez ville slå til ved å slette deler av harddisken og sende seg selv videre til alle som stod oppført i adresseboken på epostprogrammet.

Fryktet mandag

Sikkerhetsekspeten Joakim von Braun på Symantec hadde ikke fått noen meldinger om at viruset hadde slått til i helgen. Han kommenterte til svenske Expressen at han fryktet at alarmene ikke ville gå før mandag, når bedriftene startet opp igjen.
F-Secures virusekspert Patrik Runald sa også til Expressen at de ikke hadde fått inn noen alarm i løpet av helgen.

Klez dukker opp i forskjellige forkledninger, og kan være vanskelig å identifisere. Det endrer også avsenderadresse, slik at det kan være vanskelig å spore for vanlige brukere.