Annonse


Windows XP i lettversjon

Microsofts Bill Gates presenterte oppdaterte utgaver av »tablet-PC» i slutten av mars. HP Compaq presenterte nylig sin utgave med en prosessor på 1 GHz fra Transmeta. Microsoft presenterte sin visjon av en ultralett bærbar maskin for to år siden, men salgsmessig har det ikke gitt noen merkbare utslag..

Stemmegjenkjenning

I følge nettavisen Cnet vil Microsoft presentere en utgave av operativsystemet XP for »Tablet-PC» på en datamesse i New York neste uke.
Blant applikasjonene blir trolig Microsoft Journal, som vil gjøre det lettere å skrive inn tekst på skjermen. Programmet Inking skal sørge for bedre skriftgjenkjenning. Støtten for stemmegjenkjenning skal også ha blitt bedre.

En av Cnets kilder sier skriftgjenkjenning fungerte godt, men tok litt lang tid. Nettavisen påstår at dette vil bli utbedret i den ferdige lettversjonen av XP.

Skjerm med harddisk

En »Tablet PC» er en bærbar PC på størrelse med et vanlig A4-ark. Vekten er halvannet til to kilo. Maskinene kan koble seg på Internett trådløst, og noen utgaver har også tastatur. Nå er fem PC-produsenter i ferd med å lage egne versjoner, men de kommer neppe i butikkene i noe stort antall før i oktober. Både Intel og Transmeta vil levere prosessorer.

Noen PC-produsenter – som IBM og Dell er skeptiske. På grunn av at »Tablet-PC»-ene er utstyrt med trykkfølsomme skjermer er de vel tusen kroner dyrere enn en tilsvarende ultraportabel maskin.

Annonse