Rettsak jus dommer

Annonse


Beskylder Microsoft for tyveri

Rettsak jus dommerNi delstater i USA deltok ikke i kompromisset, som det amerikanske justisdepartementet inngikk med Microsoft. Selskapet er anklaget for å ha misbrukt sin markedsmakt. De ni delstatene vil at Microsoft skal straffes strengere enn det som ble resultatet i den avdeling av saken, som nå er inne i sitt femte år.

Spør om konsekvenser

Dommer Colleen Kollar-Kotelly har nå bedt delstatene om konkrete forslag til straffetiltak, mens Microsoft er spurt om hvordan tiltaken vil ramme selskapet.

Californiaselskapet Burst.com beskylder nå Microsoft for å misbruke markedsmakt.

Beskyldningene gjentas

– Det gir gjenklang fra tidligere anklager fra Sun Microsystems, Netscape og andre. Microsoft beskyldes for å skremme andre selskap fra å bruke Burst.coms produkter, og stjele selskapets teknologi, heter det i nettavisen News.com.

Annonse


Presses

Burst.com hevder at Microsofts kommende produkt Corona inneholder teknologi for video-overføring som Burst har patent på. Selskapet hevder også at partnere og kunder ble presset til å kutte støtte for Bursts teknologi. Dette gjelder selskap som Intel og RealNetworks.
Selskapet påstår også at Microsoft med vilje har gjort sine produkter inkompatible med Windows. Burst.com hevder Microsoft fikk tilgang til deres teknologi under forhandlinger om samarbeide.

En talsmann for Microsoft ba om å få sette seg inn i saken før han kunne gi kommentarer. Men han sa til News.com at Microsoft har mer enn ti års erfaring med digitale media og »streaming» av video.

Annonse