Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony VAIO endelig til Norge

Sony kan nå røpe at de endelig skal selge sine lekre laptoper også her i landet.

Sony Vaio
Til tross for relativt stor etterspørsel, har Sonys små, lekre VAIO-laptoper foreløpig ikke vært å få kjøpt i Norge.

VAIO ble lansert i Europa for tre år siden. Først i Storbritannia, og deretter har Sony tatt seg god tid med å lansere produktserien i et par nye land hvert år. Og i år står Norge, Sverige, Danmark og Finland for tur.

Salgsstart i høst

– Det tar litt tid å «fintune» organisasjonen i de forskjellige landene, fordi det er en del ting forbundet med PC-salg som vi ikke er vant med fra før. Men nå begynner vi å nærme oss, og regner med å start opp med VAIO i september eller oktober, sier produktsjef Runar Einarsrud i Sony Norge til ITavisen.no.

VAIO-serien som skal lanseres i Norge til høsten vil være av helt ny design, men det er ikke helt klart nøyaktig hvilke modeller det blir snakk om, siden de heller enda ikke er lansert internasjonalt.

Kun laptop

I første omgang vil Sony konsentrere seg kun om bærbare PCer, og verken PDAer eller stasjonære maskiner.

– Vi vil ha VAIO ute i de store elektrokjedene. De billigste modellene vil ligge på 12-13.000 kroner, og utsalgsprisene ellers vil være omtrent som i resten av Europa. De dyreste laptopene vil koste opp mot 35-40.000 kroner, men det er ikke sikkert disse lanseres før i neste fase, sier Einarsrud.