Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Første test av Hammer

Et tysk nettsted har hatt muligheten til å kjøre benchmarks på AMDs nye prosessor-flaggskip, ClawHammer.

Det tyske nettstedet TechChannel har fått en time på seg til å teste en protoyp av den mye omtalte ClawHammer-prosessoren fra AMD (les mer om denne HER).

Resultatene viser at det helt nye prosessordesignet leverer betydelig bedre resultater enn dagens Athlon-CPUer, med opptil 40 prosents ytelsesgevinst i enkelte tester. De imponerende resultatene skal i stor grad skyldes prosessorens integrerte minne-kontroller.

Tidlige tester

TechChannel understreker at dette på ingen måte kan regnes som «offisielle» testresultater, ikke minst siden ClawHammer-prototypen som ble benyttet så og si garantert ikke vil være samme prosessoren som AMD har sagt de vil lansere senere i år.

Prosessoren som ble testet kjørte på 800 MHz, som neppe kan sies å være en særlig imponerende klokkefrekvens i dagens CPU-sirkus. Men til sammenligning kjørte også de første Pentium 4-prototypene bare på 900 MHz, mens de ikke ble masseprodusert før man nådde 1.4 GHz.

Selv om Hammer (et foreløpig kodenavn) også er en kombinert 32-/64-bits prosessor, ble disse testene bare utført med 32-bits programmer.

3400+?

AMD har tidligere fortalt ITavisen.no at produktbetegnelsen på den første kommersielle Hammer-prosessoren vil være 3400+, som i henhold til selskapets navneregler hentyder at den er minst like rask som en Pentium 4 på 3.4 GHz.

Intel har lovet å lansere en 3 GHz-versjon av sin Pentium 4-brikke innen året er omme.

Se Hammer-resultatene på www.tecchannel.de.