Iomega Portable HDD

Annonse


Eksterne harddisker fra Iomega

Iomega Portable HDDIomega lanserer i disse dager HDD Portable Hard Drive, med kapasitet 20 GB og 40 GB, og HDD External Hard Drive, som tar 80 eller 120 GB.

Målgruppen for HDD Portable Hard Drive er først og fremst laptop-brukere, som enten trenger en billig og fleksibel backup-løsning, eller som rett og slett ønsker å forlenge levetiden på sin bærbare PC ved å øke disk-kapasiteten. Diskene går på 4200 RPM, og er ikke stort større enn at de får plass i en romslig brystlomme.

HDD External Hard Drive er noe større både fysisk og lagringsmessig, og mer rettet mot de med litt tyngre behov. Hastigheten er på 7200 RPM, noe som gjør disse diskene egnet også for video- og musikkredigering.

USB eller Firewire

Diskene kommuniserer via USB 2.0, mens de største modellene også støtter Firewire. Man velger hva slags tilkobling man ønsker når man kjøper produktet, og i kjent Iomega-stil kan man bytte mellom de to kommunikasjonsformene ved å skifte ut tilkoblingsmodulen bak på disken – men merk at Iomega foreløpig ikke har planer om å selge disse tilkoblingspunktene separat. Du kan med andre ord ta med din USB-harddisk til din Mac-venn og benytte Firewire, men bare så lenge han selv har kjøpt en Firewire- disk, og dermed har den nødvendige tilkoblingen.

Annonse


Mens Firewire-diskene trekker strøm rett gjennom datakabelen, er USB 2.0-versjonene av diskene avhengig av medfølgende ekstern strømforsyning. De som for eksempel ønsker å jobbe med sin eksterne Iomega-disk på flyet, eller andre steder hvor stikkontakter er mangelvare, vil nok Firewire-løsningen være førstevalget.

Pris og tilgjengelighet

20 GB-versjonen av HDD Portable Hard Drive skal være tilgjengelig nå for 2290 kroner, mens 40 GB kommer i juni med en veil. pris på 3790 kroner, eller 3990 for Firewire-versjonen.

HDD External Hard Drive forventes i løpet av juni. 80 GB og USB 2.0 koster 3290 kroner, 120 GB med USB 2.0 har en veil. utsalgspris på 4590 kroner, mens Firewire-versjonen koster 4790.

Alle diskene leveres med Iomegas egen QuickSync programvare for automatisk sikkerhetskopiering og systemgjenoppretting.

Annonse