Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple lanserer rack-montert server

Xserve er navnet på Apples første rack-server, som i følge selskapet selv skal fungere like bra i alle miljøer.

Apple-logo
Serveren er klart myntet på miljøer hvor Mac allerede er i overtall. Men i følge produsenten skal den fungere like bra som en hvilken som helst annen server i Windows-miljøer.

Det er første gang Apple klarer å lansere en server som går like godt i alle miljøer. At de klarer det nå skyldes i stor grad det Unix-baserte OS X.

Specs

Den sølvgrå serveren opptar 1U i standard 19″ rack, og leveres i to grunnpakker. Den ene har en enkel 1GHz G4 prosessor, 256 MB DDR minne og 60 GB harddisk. Storebror har doble 1 GHz prosessorer, 512 MB DDR minne og 60 GB harddisk.

Begge har plass til 4 hot-swap harddisker i front, med en total kapasitet på 480 GB. I tillegg leveres Xserve med 1 Gbit nettverkskontroller.

-Vårt raskeste system noensinne, sier styreformann Steve Jobs til News.com. Han er også opptatt av å være ydmyk i et marked hvor de er nykommere.
-For hver ting vi vet er det ti ting vi ikke vet.

Litt hjelp

Apple har fått hjelp av HP til å overvåke Xserve. OpenView-programvaren vil følge med alle systemene. I tillegg vil Oracle utvikle sin RAC-programvare for Xserve.

Xserve vil ha en pris på minimum 25.000 kroner i Norge.