Hopp til navigasjon Hopp til innhold

En halv milliard SMS-kroner

Telenor Mobil og NetCom har til sammen fått inn hele 475 millioner kroner på SMS-beskjeder i første kvartal.

SMS vignett
SMS-inntekter kan nå helt opp i 2 milliarder kroner i år.

NetCom tjente 151 millioner kroner på SMS-beskjeder i første kvartal, opplyser informasjonssjef Guri Wormdahl til Dagens Næringsliv. Det er hele 57 prosent høyere enn i samme tidsrom i fjor.

Stadig ivrigerere tastere

– Folk sender mer tekstmeldinger enn noensinne. Vi ser økning jamnt over – også bedrifter bruker sms som kommunikasjonsverktøy overfor de ansatte. Til og med pensjonister har begynt å sende tekstmeldinger, sier Wormdahl.

Telenor ser også en lignende vekst, men oppgir kun en økning på 24 prosent i antall meldinger. Det utgjorde imidlertid hele 324 millioner kroner i omsetning i første kvartal.

Til sammen omsatte derved de to operatørene for 475 millioner kroner i første kvartal.

NetComs millioner

NetCom leverte totalt sett driftsinntekter på 13,9 milliarder svenske kroner og et driftsresultat på 709 millioner svenske kroner. Det er noe svakere enn første kvartal i fjor, hvor selskapet innkasserte 811 millioner svenske kroner i driftsresultat, til tross for lavere driftsinntekter og EBITDA-resultat.

Selskapet endte på et resultat før skatt på 535 millioner kroner, 33 millioner kroner høyere enn i samme periode året før.

(telecom.no)

Stikkord: Mobil