Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samsung SGH-A400

Dette er ikke bare en telefon – det er et lite smykke. Samsung har laget en profftelefon for kvinner, og på toppen av alt fått en masse kjeft for det.

SGH A-400
SGH-A400 er en av de mest kompakte telefonene som finnes. Overflaten er i glassblåst anodisert aluminium, og fargen på vårt testeksemplar er mørk rød. Hengslen er matt blank, mens volumtastene på siden og toppen av antennen er blankpolert. På dekselet er det preget inn en stilisert rose i sølv.

Når du åpner telefonen finner du et tastatur med en stor fire-veis navigasjonstast sentralt på toppen. På hver side av denne befinner det seg en tast med ulike funksjoner avhengig av hvor du befinner deg i menyen. Det kan høres ut som om dette blir inviklet, men i praktisk bruk er det svært enkelt. For hvert menyvalg du gjør viser displayet hvilken funksjon disse tastene har.

Det mest utskjelte ved denne telefonen er menyvalget helse. Her kan du velge biorytme og finne ut hvordan det står til med dagsformen. Forutsetningen er at du taster inn din fødselsdagsdato, og uten andre holdepunkter forteller telefonen hvordan du har det fysisk, emosjonelt og intellektuelt akkurat i dag (eller på en valgt dato).

Telefonen inneholder også en kalkulator som regner ut om du er for tykk eller for tynn. Kalkulatoren tar hensyn til om du er mann eller kvinne, og er således ikke spesielt beregnet på et av kjønnene. Tast inn vekt og høyde, og frem kommer et tall som forteller hvor på normalskalaen du befinner deg. Undertegnede fikk beskjed om at han var tykk. Det visste han fra før, så han løp ikke gråtende av sted for å oppsøke Grete Roede.

I tillegg til dette har telefonen en funksjon der du ved å oppgi hvor lenge du har holdt på med en bestemt øvelse kan regne ut hvor mange kalorier du har brukt. Lager du mat i en time forbrenner du 151,8 kalorier, sier telefonen. Men den forteller ikke hva sluttsummen blir når maten er fortært.

Telefonens menskalender kan ellers fortelle hvor stor sjanse det er for at du skal bli gravid i dag, når du har eggløsning, og når neste menstruasjon kommer. Vi satte inn noen tilfeldige tall og kom til at vi i dag har 10 prosent sjanse for å ende opp med det som ville vært et medisinsk mirakel.

Telefonen har ellers en oversiktelig og fin kalender med avtalebok og plass for notater.

Telefonen har en usedvanlig klar skjerm med gode ikoner. Selve skjermen er ikke så verst i størrelse, men du kan ikke velge bort menylinjen eller indikatorlinjen når du wapper, og dermed blir det bare tre linjer tilbake til tekst. Dette er langt bedre løst i kalenderen, der skjermens gode oppløsning lar deg ha en hel månedsoversikt oppe uten at det blir uleselig. Vi savner imidlertid å kunne synkronisere kalenderen mot en PC.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Liten og kompakt
  mange funksjoner
  God skjerm
  Kan ikke synkroniseres mot PC
  Stiv pris

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 30 min 3 t 35 min 3 t 33 min 8 4 32
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 90 t 97 t 94 t 8 4 32
  Vekt med standardbatteri 84 g 84 g   10 5 50
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 5 40
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 75 cm3 10 6 60
  Tekniske finesser 10 5 50
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 4290 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 1 3
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 4 8
  WAP Antall bokmerker 10 1 2 2
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 491

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.