Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå kommer barne-PDA’en

Du har lenge kunnet kjøpe en leke-laptopp i gyselig rød plast til avkommet ditt. Nå kan du også kjøpe en tilhørende PDA.

Pixter
Lekegiganten Fisher-Price, som står bak leke-PDA’en «Pixter» sier de har latt seg inspirere av barn som leker med foreldrenes PDA’er.

Framtidas kunder

Men i motsetning til foreldrene, som noterer avtaler og telefonnumre, skal barna få tegne på den nye dingsen sin. Hensikten er likevel at de skal venne seg til å bruke en personlige, digital assistent – og kanskje bli gode Palm- eller Pocket PC-kunder i framtida…

I praksis fungerer Pixter som en enkel tegnemaskin, og de fleste programmene som finnes til den har med tegning å gjøre.

Blir hekta

I følge forhåndsreklamen blir barn nærmest hypnotisert av Pixter. Den fenger dere oppmerksomhet lengre enn de fleste andre aktiviteter.

Den er derfor perfekt for bilturer, familieselskaper og liknende.

Nesten-Palm

Pixter har touch-screen, penn og expansion slot som en vanlig PDA. Men her stopper likheten. Den leveres i grønn og lilla og kjører verken Pocket PC eller Palm OS.

Den leveres med en rekke forskjellige tegneprogrammer, og man kan kjøpe til andre spill og programmer for under en hundrings. Enheten selv koster rundt 500 kroner.

Kanskje noe å tenke på før familieferien i sommer?