Jon Fredrik Baksaas

Annonse


Stjernelønn for ny Telenor-sjef

Jon Fredrik BaksaasPå pressekonferansen fredag klokken 14 fredagble det klart at Baksaas vil motta en årslønn i samme størrelse som hans forgjenger Hermansen.

I tillegg til lønnen på 3,2 millioner kroner, kommer både en opsjonsordning samt en pensjon på to millioner kroner i året. Pensjonsalder er satt til 60 år.

Ingen kritikk

Det var et fulltallig pressekors som møtte opp i ettermiddag for møte den nye sjefen i et av Norges viktigste selskaper. Styreleder Tom Vidar Rygh ville ikke ta kritikk på at prosessen med å finne ny sjef har tatt lang tid.

– Vi har brukt tid fordi det er en viktig ansettelse, sa Rygh, som mener de har fått den beste personen til å lede konsernet videre.

Annonse


Mer moderne

På spørmål om hvilke egenskaper Baksaas, som har mer enn ti års fartstid i konsernet, kan føre med seg inn i stillingen som Hermansen ikke hadde, valgte den påtroppende konsernsjefen å trå forsiktig. Han kommenterte at han i tillegg til sin unge alder (47 år) vil forsøke å bringe inn mer moderne prinsipper.

– Å klare å etablere en team-følelse rundt konsernledelsen der vi kan samles om målet, sa Baksaas.

Lekket til pressen

Det var Aftenposten som i dag bragte nyheten om at Baksaas overtar som sjef i Telenor, noe Rygh kritiserte sterkt på pressekonferansen.

– Det ser vi meget alvorlig på, sa Rygh og poengterte at slik hendelser ikke bør forekomme i et konsernet som Telenor.

Annonse