Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stjernelønn for ny Telenor-sjef

Jon Fredrik Baksaas kan se fram til en årslønn på 3,2 millioner kroner når han overtar sjefsstolen etter Tormod Hermansen. Heller ikke pensjonen er snau.

Jon Fredrik Baksaas
På pressekonferansen fredag klokken 14 fredagble det klart at Baksaas vil motta en årslønn i samme størrelse som hans forgjenger Hermansen.

I tillegg til lønnen på 3,2 millioner kroner, kommer både en opsjonsordning samt en pensjon på to millioner kroner i året. Pensjonsalder er satt til 60 år.

Ingen kritikk

Det var et fulltallig pressekors som møtte opp i ettermiddag for møte den nye sjefen i et av Norges viktigste selskaper. Styreleder Tom Vidar Rygh ville ikke ta kritikk på at prosessen med å finne ny sjef har tatt lang tid.

– Vi har brukt tid fordi det er en viktig ansettelse, sa Rygh, som mener de har fått den beste personen til å lede konsernet videre.

Mer moderne

På spørmål om hvilke egenskaper Baksaas, som har mer enn ti års fartstid i konsernet, kan føre med seg inn i stillingen som Hermansen ikke hadde, valgte den påtroppende konsernsjefen å trå forsiktig. Han kommenterte at han i tillegg til sin unge alder (47 år) vil forsøke å bringe inn mer moderne prinsipper.

– Å klare å etablere en team-følelse rundt konsernledelsen der vi kan samles om målet, sa Baksaas.

Lekket til pressen

Det var Aftenposten som i dag bragte nyheten om at Baksaas overtar som sjef i Telenor, noe Rygh kritiserte sterkt på pressekonferansen.

– Det ser vi meget alvorlig på, sa Rygh og poengterte at slik hendelser ikke bør forekomme i et konsernet som Telenor.

Stikkord: Mobil