Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens dementerer ekteskapsplaner

Siemens vil ikke slå seg sammen med Motorola. Innkjøp av et parti spesialdesignede telefoner fra Motorola har fått ryktene om en sammenslåing til å svirre.

Siemens motorola
I Siemens Norge er det imidlertid ingen som kjenner til noen ekteskapsplaner. Det er det heller ikke ved selskapets hovedkontor i Tyskland. Siemens vil kjøpe inn et spesialdesignet parti av Motorolas A-820 og selge dette under eget varemerke. Senere vil selskapet selge telefoner basert på Motorolas plattform i300.

Fortsetter egenutviklingen

Det er på ingen måte snakk om å legge ned Siemens produksjon av mobiltelefoner eller noen sammenslåing slik vi har sett Sony og Ericsson gjøre. Siemens vil også i fremtiden produsere sine egne telefoner, og det er ingen ting som tilsier at selskapet skal slå seg sammen med Motorola.

Standardisering

Ryktene om at Siemens gir opp kampen mot Nokia mangler fotfeste i virkeligheten. – Vi designer og produserer våre egne telefoner, men vil i fremtidens 3G-telefoner benytte samme chip-sett som Motorola. En slik standardisering vil være til beste for alle, sier pressetalskvinne i Siemens, Martina Kniep til ITavisen.no.

– Vi har ingen planer om å kutte ut mobiltelefoner, og vi har ingen planer om å slå oss sammen med Motorola, slår Kniep kategorisk fast.

– Noen har misforstått

Rune Tufte i Siemens Norge kom tilbake fra utenlandsreise i dag, og fikk rykteflommen rett i fanget. Han sier Siemens har mottatt en strøm av henvendelser fra selgere og andre som lurer på hva som egentlig skjer.

Informasjonssjef i Siemens Norge, Stein Bjørnbekk sier han tror noen har misforstått en pressemelding der selskapet forteller at de vil kjøpe teknologi fra Motorola. Pressemeldingen var på engelsk.

Det eneste som skjer er altså at Siemens har kjøpt teknologi fra Motorola. Det blir det ikke ekteskap av.

Stikkord: Mobil