Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: SlimX MP3 CD-spiller

SlimX iMP-350 er den ultimate spilleren for de som fremdeles ikke vil gi slipp på CD, med full støtte for MP3 og WMA.

Sjansen er stor for at du verken har hørt om iRiver eller noen av produktene deres, da de i skrivende stund ikke har noen forhandlere eller importører her i landet. Da vi likevel var så heldige å få kloa i en flunkende ny SlimX iMP-350 multiformat CD-spiller var det uansett vanskelig å motstå fristelsen til å teste dette overraskende kapable produktet.

Altetende

SlimX skal i følge iRiver (vi har liten grunn til å betvile påstanden) være verdens tynneste MP3/CD-spiller, og sluker alt vi klarte å stappe i den av vanlige CD-plater, CD-R, og CD-RW.

I tillegg til MP3-filer (opp til 320 kbps), spiller SlimX også WMA (Windows Media Audio) og ASF. Du kan godt blande forskjellige filformater på en og samme CD-R, sortere de i innfløkte katalogstrukturer, og til og med styre avspillingen ved å inkludere Winamp Playlist-filer.

Multi-session CD-R støttes også uten problem, så du kan med andre ord godt spille av plater som er halvfulle og enda ikke «finalized».

Og forresten….glemte vi å si at iMP-350 også er utstyrt med en fullblods FM-radio?

Fjernkontrollen er både funksjonell og lettanvendelig.

Hendige saker

Det aller meste stemmer med SlimX. På en svært overbevisende og selvfølgelig måte gjør SlimX det til enkelheten selv å ta med seg CD-er fulle av musikk i lomma, nærmest uavhengig av filformat, samtidig som selve spilleren oppførerer seg nøyaktig slik man ønsker seg.

Det er ingen display på selve enheten, og du blir i stedet henvist til skjermen på fjernkontrollen for å lese filnavn, volum, osv…noe som fungerer helt greit.

Mens vi først er inne på det, så er fjernkontrollen faktisk svært så hendig, med sine intuitive knapper og brytere som lett lar deg navigere gjennom låtarkivet ditt i blinde. Siden alt kan gjøres via fjernkontrollen, er det faktisk tvilsomt om du noensinne vil operere SlimX ved hjelp av knappene på selve spilleren.

SlimX lever opp til navnet sitt, og måler 16.7 mm over midjen.

Opp til 23 timer avspilling

Spilleren leverer god lyd, og ørepluggene som følger med er av standard «grei» kvalitet. Heldigvis anvender SlimX helt standard miniJack-kontakt, så det er bare å bytte de ut med favoritt-headsettet ditt.

Den valgfrie batteripakken fordobler spilletiden.

To oppladbare NiMh-batterier sitter inne i spilleren, og gir en avspillingstid på ca. 12-13 timer. Velger du å benytte den medfølgende ekstra batteripakken, som huser 2xAA, kan den totale spilletiden presse opp i ca. 23 timer.

Det kraftige 8-minutters støtminnet gjør at du praktisk talt kan spille frisbee med SlimX uten at musikken hakker.

Oppgraderbar

Det eneste vi klarer å utsette på iMP-350 er at den ikke klarer å spille vanlige WAV-filer, og nyere formater som Ogg Vorbis og MP3 Pro. Dette burde ikke være til sjenanse for folk flest, men som hobbymusiker opplever i det minste undertegnede at han stadig vekk har brente CD-plater i sekken med arbeid både i WAV og diverse andre formater.

I samtale med iRiver kom det derimot frem at alle disse formatene sannsynligvis vil støttes i fremtiden gjennom firmware-oppgraderinger. Programvaren i SlimX utvides nemlig ved at du laster ned oppgraderinger fra www.iriver.com, brenner de opp på en CD-R, og simpelthen setter platen inn i spilleren. Foreløpige firmware-oppgraderinger forberdrer bare funksjonaliteten i fjernkontrollen og navigeringen, men det er meningen at avspilling for flere filformater skal kunne implementeres etter hvert.

Etter at dennne artikkelen først ble skrevet har et par norske importører snappet opp godbiten. Dermed kan den nå kjøpes fra den norske nettbutikken Xenses. Og hvem vet – snart dukker den kanskje opp hos El-kjøp eller Expert også?

Stikkord: mp3, testprodukt