Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny sikkerhetsstandard

Microsoft, IBM og VeriSign går sammen om en åpen sikkerhetsstandard for web.

Laptop sikkerhet lås
En av de store trendene innen e-handel og it-bransjen generelt er Web Services (WS). Enkleste måte å forklare WS på er ved eksemplets makt.

I framtida skal man for eksempel kunne bestille fly, leiebil og hotellrom på samme nettside. Man skal kunne gå inn og bestille, endre ordrer og liknende fra PC, PDA, mobiltelefon, bilen og alle andre steder man kan koble seg til Internett. Selskapene man bestiller hos deler informasjon med hverandre, slik at man ikke trenger mange kontoer og avtaler.

Microsofts .Net konsept er utviklet for Web Services.

Treg start

Alle er vel enige om at dette høres kjekt ut, forutsatt at det er sikkert. Tanken på at man skal la et stort antall selskaper utveksle ens kredittinformasjon og personalia høres i dag lite betryggende ut.

Hittil har alle som ønsker å sikre informasjonsflyten vært nødt til å utvikle sine egne sikkerhetsrutiner. Dette krever mer ressurser enn de fleste selskaper er villige til å investere, noe som igjen fører til at utviklingen går tregere enn ønsket.

Én standard

WS-Security er navnet på standarden som er utviklet av Microsoft, IBM og VeriSign. Standarden er fullstendig åpen og gratis for alle som vil bruke den.

-Slik kan hele bransjen dra i samme retning og skape et større momentum i utviklingen av Web Services, sier Eric Rudder i Microsoft til nettstedet Ananova.

Trioen akter å få WS-Security godkjent av et standardiserings-organ, men har ikke avgjort hvilket enda.