Annonse


Fra bunnløs fortvilelse til båndløs glede

Trådløst nettverk er kult. Mange har hatt dette på arbeidsplassen i flere år, og tar det nærmest for en selvfølge at PC-en kan flyttes rundt i lokalene uten at nettverksforbindelsen blir borte. Men så fort du kommer utenfor ditt eget område tårner problemene seg opp. Riktig nok finnes det ett og annet sted der du kan komme deg på nett. Men de aller fleste steder blir du overlatt til deg selv.

ISDN

Under fjorårets CeBIT måtte 14.000 journalister sloss om et titalls ISDN-kontakter. Var du heldig klarte du å skaffe deg både ledig kontakt og nødvendige overganger for å få koblet ditt ISDN-modem til telenettet.

For alle de som ikke var like heldige ble løsningen å bruke mobiltelefonen. Fjorårets CeBIT var en gedigen suksess for teleoperatørene som håvet inn penger når journalistene sendte sine bilder hjem over 9,6 Kbit/s mobiltelefonlinjer.

WI-FI

Men i dag er situasjonen dramatisk endret. Leverandører av utstyr til trådløst nettverk har sett dette som en gylden anledning til å markedsføre sine løsninger. Og det virker. WI-FI (Wireless Fidelity) tilbyr pressen nettverk, og har nesten like mange journalister på sin stand som det sitter på pressesenteret.

Annonse


Tett med nett

Selv om WI-FI er de eneste ved siden av messearrangøren som offisielt tilbyr slike tjenester er de slett ikke alene om trådløse nett i messelandet. Et tilfeldig søk på nettverk i hall 13 ga 146 treff. Og det er nettverk i de andre 26 hallene også.

Nettverksforbindelsene på CeBIT er med andre ord gått fra å være antikvariske og til å bli et gløtt inn i fremtiden på bare ett år. For er det ikke egentlig slik vi vil ha det? Trådløst nettverk i alle kriker og kroker, enten vi sitter på pressesenteret eller skriver våre rapporter fra barkrakken i serviceområdet?

Det er bare å håpe at alle norske byer og bygder en vakker dag er en eneste stor IP-sone. Bredbånd uten bånd – i disse hallene er det i alle fall ingen som savner ISDN!

Annonse